tirsdag 23. juni 2009

SANTHANS





Tenk at det er opphold på santhans , det er så bra altså . I dag pakka jeg sekken og gjorde den klar til min kjære Knut kom hjem fra jobb . Så dro vi på fjellet , jeg pusta og pesa meg oppover og svetten sila og det verka både her og der . Men sååååååååååååå deilig da , meg og min kjære heilt aleine i skogen og hører pippian synger . Kan man ha det bedre ? Vi kommer oss opp på Svartkamhytta , der tenner min kjære bål sånn at vi får grilla pølser , det hører santhan til det . Der sitter vi og koser oss med kaffen , prater og koser oss . Det er en nytelse for sjela og være der oppe , tida går fra oss som vanlig og finner ut at vi skal rusle nedover igjen . Vi har vært ute i over tre timer og kosa oss så no lukter det go fjellfinn av oss : ) Takk for en nydelig tur min kjære : )

TUSSER OG TROLL



Jeg lurer på så mye jeg og er nyskjerrig også : ) Finnes det småfolk , alver , tusser og troll ? Er det noe mellom og himmel og jord som vi vanlige dødlige ikke ser , jeg er så nyskjerrig på det altså er ikke dere ? Har lest en del bøker av Margit Sandemo og hørt ho fortalt om småfolket . Som mye annet så er det ikke alle forunt og få møte de karene og jeg er ikke blant de . Men kunne av og til kunne ønske og hadt de evnene og kunne kominisert med "spøkelser " så en kunne hjelpt dem vidre , for jeg veit vi har hadt ånder i vårt hjem . Med litt hjelp så har vi fått vekk noe men jeg tenker det må være noen stakkars sjeler som har noe de ikke er ferdig her på jorda . Må være veldig frustrerende for dem og ikke får kontakt hvis det er det de ønsker . Når jeg tenker på Alver så blir det litt eventyraktig tankegangen . Ja det er så mangt man tenker på men det er såååååååååååååååå intresant tema . Hva mener dere ?

mandag 22. juni 2009

DET ER MANDAG OG SOLA SKINNER



Ja no er det mandag igjen , det er utrolig hvor fort hvor tida går . Vi skulle gjøre så mye i helga men det blei det ikke noe av , dvs Knut var litt flink da han skrubba komfyren inni . Det er ett herk ta der med den altså , det er så mye fett som legger seg når en steiker kjøtt . Og så tok han fryseskapet som vi trodde på fredagskvelden var ødelagt så vi måtte kjøpe ny frysar men der blei vi lurt gitt etter 2 timer vi kom med ny fryser så begynte det gamle og virke . Har du hørt på makan da , er det spøkelsan som driver ap med oss eller ? I dag skinner sola og det er deilig ute og jeg holder på og vaske klær . Ja livet er herlig dere selv om en sliter med kropp og sjel . Venter på min kjære skal komme hjem , vi får besøk og i dag av Knuts eldste datter med mann og barn før de reiser vidre . Gleder meg til i morra på santhansaften vi skal på fjelltur og kose oss . Må snart begynne på middagen , det blir gryterett med rundstykker til gjengen som kommer i dag .

torsdag 18. juni 2009

HAPPY BIRTHDAY TOOOO MEEEEE .




Klokka æ fikk , fin ja : )
Bløtkake måtte vi ha : )


Ja i går blei jeg 41 år , det er utrolig hvor fort tida går ja . Synes det ikke lenge siden jeg var 20 jeg , åran spring fra meg . Rekker liksom ikke henge heilt med i svingan bestandig men hva gjør det så lenge en har det godt . I går var vi på resturang Egon og kosa oss sammen med Siw-Heidi og Kim . Seinere gikk Knut og jeg og kikka på sentre . Det endte opp med at vi kjøpte med oss kake hjem så da blei ennå meire feiring med kaffe og kake . Og jeg fikk Klokke fra Knut som presang , den var nydelig . Han kan og kjøpe gaver min kjære ja : ) . Fikk så mange gratulasjoner også fra min venner på facebook , det var koselig da . Så min kjære så vil jeg bare si at Æ ÆLSKE DÆ og takk for en kjempefin dag som du ordna til mæ .

Meg og min kjære Siw-Heidi og Kim

tirsdag 16. juni 2009

NY UKE NYE MULIGHETER




Ja vi no har vi kommet til Tirsdag allerede da men det er ei ny uke med nye muligheter . Før helga holdte jeg på og kave og vaske som vanlig , tror min kjære synes jeg kaver for mye på akkurat det området og han blir nok litt oppgitt over meg . Så jeg må nok for min egen del må prøve og gjøre det på en annen måte så jeg slipper og ha det dobbelt så vondt de neste dagene . Men det er enklere sagt enn gjort da men skal prøve så godt jeg kunne . Helga gikk i og for seg ganske bra men det er alltid noe som gjør at ting blir baill og det verste er at en ikke har kontroll på det . Ja livet skal ikke være enkelt bestandig og man lærer så lenge man lever . I går skjedde det ikke så mye egentlig men fikk vaska noen klær da og laga middag for min kjære og resten av kvelden så kosa vi og slappa av , en må det og innemellom sjø . I dag stod vi opp kl 0515 , er det rart en tar seg en formiddagskvil : ) , mange spør meg hvorfor jeg står opp så tirlig hvis jeg ikke må . Det er fordi jeg synes det er koselig og spise frokost sammen med min kjære og så får jeg meg frokost til normal tid også . Blir vel til at jeg gjør noe småtteri i dag også etterhvert men først skal jeg ha skjønhetsøvnen min : ) I morra har jeg bursdag , da blir jeg 41 år . Helledussan hvor fort åran går du , mange ganger så føler jeg meg gamlere pga sykdommen og andre ganger er jeg fjortis også . Det er litt herlig det også og være barnslig innemellom . Ja livet kan være så opp en dag og sååååååå ned en dag , derfor tar jeg en dag om gangen og nyter de fine dagene til det fulle . Ha en strålende dag folkens ønsker dere alt godt . Klem

lørdag 13. juni 2009

DAGEN I DAG




I dag låg jeg lenge , stod opp kl 0900 og blei servert ferdig frokost . Det er deilig ja , har en kjekke samboer ja . Etter vi har ordna oss i dag så dro vi til byen på martna i regnværet , appropo regn det har det gjort i heile natt . Var deilig og høre på da . Vi altså Knut , Marit og jeg dro på Martnan men først så var vi og henta Siw-Heidi . Der var det mye folk og sjørøvere he he , det var mye rart der . Men vi kjøpte noe nyttig da noe som heter 2 clean som er ett vidundermiddel , kjøpte ett til mamma også . Kosa oss på konditori med kaffe og vafler og var i en del butikker og kikka . Mye som kan være intresant ja : ) . Etter og vært og shoppa så dro vi hjem og ordna middag , det blei grytrett i dag . Godt det og innemellom . Ja sånn har no dagen gådd og no sitter jeg og glor litt på na tittekassa . Og etterhvert blir det sengetid og det skal bli godt for no e æ sliten i kroppen . Takk for en fin dag min kjære , Æ ÆLSKE DÆ .

mandag 8. juni 2009

PARKERINGSIRETTELSE

Kom over ei notis som jeg tenkete jeg ville dele med dere . Tror parkeringsvakten her ett stort problem , enkelte kan kanskje kjenne seg igjen hvis en er sliten og sint . Det er mye en tenker da eller ......

Dette er ikke ei parkeringsbot , men hvis det var i min makt skulle du fått 10.
På grunn av din egen toskeskap , mangel på intelligens , samt febrilsk førsøk på
parkering har du okkupert nok plass til 20 esler , 2 elefanter , 1 geit , og 1 safari
med pygmeer .

Grunnen for å gi deg denne , er at du for fremtiden kanskje kan tenke på andre enn deg SELV . Personlig kan jeg ikke fordra personer som er egoistiske , dominerende eller rett og slett mindre begavede bilister og du passer sannsynlig vis inn i en av disse kategorier .

Som avsluttning vil jeg gjerne ønske deg en herlig punktering på alle fire hjulene .
Gjerne på en øde landevei kl 0430 0m natten .

fredag 5. juni 2009

NOK EN NY DAG


Nok en ny dag er kommet , jeg har spistfrokost sammen med min kjære som no er dratt på jobb . Ja noen må tjene til livet opphold mens jeg går hjemme som statsstipendiat og husmor . Sitter her og nyter stillheten og hører fuglene kvitrer ute , det er så deilig . Der vi bodde før hørte vi ikke en fugel . Mon tro hva været blir i dag jeg , etter kroppen og dømme så blir det ikke pent men vi får se . Sitter og nyter kaffen , det blir nok en formiddags lur i dag og . Det bruke og hjelpe på , no om natta sover jeg dårlig også . Er blitt plaga med hoste og det er ikke godt , skulle tro jeg røyka ennå . Jeg har aldri vært så mye syk som etter jeg slutta og røyke , får håpe det blir bedre ja . Må vel finne på noe i dag og men får se hva det blir , jeg tar det som det kommer . Hørt dere den du , jeg stresser ikke med hva alt som må gjøres . Flink jente ja , finner det seinere hvis det ikke blir tatt no . Ja hva er det en ikke må øve seg på for at en skal få en bedre hverdag og ikke drepe seg heilt . Nei no skal jeg finne senga for få skjønnhetssøvnen min , ikke at jeg trenger det altså he he ha ha . Ha en strålende dag folkens : )

torsdag 4. juni 2009

EN NY DAG


Jeg sitter her tirlig på morgenen kl er 07 00 og er stuptrøtt . No dro toget forbi og , og det var no en volsomt te lyd det gav fra seg da . Må ha vært vindretninga : ) Ja det har vært så som med søvn i natt , vi har noen ubudne leietakere som lager lyder om natta . Prøver og bli kvitt dem men det er ikke enkelt nei . Ja det er mye mellom himmel og jord ....... Jeg blir ikke redd men irritert for det er bråk når en skal sove , får håpe det blir bedre . Det er pessvær i dag og , det må no snart bli fin vær snart for han kropp liker ikke dette . Får liksom ikke til noe når det er sånn . Men jeg er heldig som har en sånn kjekk samboer som er forståelsesfull og god med meg , det er god medesin det . En god klem fra min kjære når han går på jobb er så godt , får en nuss og da hi hi . Jeg har det det godt tross all smertene i kroppen , mange sier jeg må dit og dit for og lære meg og leve med sydommen . Jeg synes jeg takler den bra jeg , ja jeg kan gjøre for mye mange ganger og får svi for det men av og til må en strekke seg litt lenger enn en burde . Og folk som ikke veit hva det er irriterer meg når de kommer med det er no bare og gjøre sånn og sånn så blir du bra veit du . Eller at de ser på meg som lat , skulle ha likt og sett dem hvis de har prøvd kroppen min ei ukes tid . Da har det nok blitt ei anna låte tenker jeg . Det var dagen irritasjon : ) . I dag planlegger jeg ikke noe , jeg skal ta det som det kommer . Da er det bare og telle timene til min kjære forlovede kommer hjem , hi hi . Ja jeg er fortsatt storm forelska i min kjære og det er så deilig . Ha en strålende dag folkens : )

onsdag 3. juni 2009

SAMER OG ANDRE FINNMARKINGER ?

Her er ett leserinnlegg som jeg fann på nette og synes dette var et så fargerrikt språk at jeg måtte legge det ut her . Ja noen synes sikkert at dette blir for mye av det gode men sånn er livet , vi er forskjellige . Ja livet er ikke svart kvitt det er fargerikt , hurra ..........


Tro det eller ei, men dette er et reelt leserinnlegg fra Finnmark!
Skrevet av en forbanna Båtsfjording

I avisa forleden dag står han Ole Henrik Magga frem og lire av sæ følgende:
Samene har krav på særbehandling i følge folkeretten. Den nye Finnmarksloven
er et forræderi mot den samiske befolkninga. Alt vi har investert i vårt politiske virke frem til i dag, er forgjeves...

Forræderi mot saman??? Unnskyld mæ Magga, men ka i sinnsyke mongoloide
satan slags førpliktelsa har den norske stat nån gang hadd for å gje dåkker
særbehandling!? E du fette idiot? Dåkker hærje tulling oppe på
Finnmarksvidda som nån jævla cowboya og har rasert utmarka uforstyrra i
fylla i alle år, helt siden dåkker fikk ERSTATNING nok tell å kjøpe dåkkers
første scootera, firehjulinga og helikopter. Det har fan ikke vært en same
i Båtsfjord siden middelaldern, og allikavæl skal dåkker eie blåbæra i
hagen min? Du vil ikke være så vænnlig å hente tellfart og sykle vannrætt
inn i hælvette?

Det politiske arbeidet forgjeves? Ka i satan hadde dåkker venta? Trudde
dåkker virkelig i de lavpanna skoiltan dåkkers at det va bare å spasere
rætt inn i norsk politikk og bynne å bestæmme? Dåkker fikk 130 milliona
førr å bygge lekestua i Karasjok, med årntlige møbla og bøker på samisk,
men det va ikke godt nok? Må jo ha land også - like stort som Danmark. Mye vil ha mer. Kreve, kreve, kreve! Fy fan, æ spyr.

Hadde det vært opp tell mæ så sku dåkker ha fådd det dåkker ber om: Et ti
meter høyt høyspentgjærde rundt Kautokeino, Karasjok, Porsanger og øvre
Tana. All statsstøtte blei kutta, alle sosiale goda inndratt. Der inne va
dåkker herre i eget land, og kunne drikke, innavle, skjære av hverandre
hauet, lage samiske fængsel, samiske pænga, samiske klovnekostyma, samisk
joike-GrandPrix, og ete reinkjøtt tell det vaks ut klauva og horn.

Men da ville æ ikke høre et pip fra hværken han Magga, han Nystø, han
Trosten eller nån av de andre degenererte, evneveike, utakknæmlige gnålkukan der inne frem tell dåkker svalt ihjæl. Førr husk på kem som holde liv i dåkker, forbainna
samfunnssnyltera!

Dra til hælvette!


Kilde: http://blink.dagbladet.no/user/files/p/pi/pipoca/sinnanordl_nning.htm

mandag 1. juni 2009

FJELLTUR


KNUT NYTER UTSIKTEN OG STILLHETEN




UT PÅ TUR ALDRI SUR








I dag er det 1 Juni og fridag for min kjære , hva finner vi på da jo vi tar oss en fjelltur . I dag er det nydelig vær så vi måtte ta oss en tur i dag , har vært for lite av den sorten i det siste så no var det på tide . Vi koka oss kaffe og stekte vafler for og ta med oss , no skulle vi kose oss skikkelig ja . Når vi begynte og gå opp dit så streva jeg skikkelig med fotan og pust men det blei bedre etterhvert og det var en nytelse og gå der i stillheta . Men når vi kom opp til Svartkamhytta blei stillheten brutt med en del folk som har tenkt det samme som vi . Men så forsvant dem etter hvert og ble det fred i fjellheimen igjen . Så i dag har vært en nytelse for meg og jeg har kosa meg sammen med min kjære . Så i dag gir jeg terningkast 6 .