torsdag 19. november 2009

VISDOMSORD SOM JEG SETTER PRIS PÅ

DET ER FØRST OG FREMST IGJENNOM KJÆRLIGHETEN MAN FATTER DET GUDDOMMELIGE .

HUMOR ER EN ALVORLIG SAK . DET ER VÅRT ENESTE VERN MOT FORTVILELSE OG DEPRESJON .

ER MAN IKKE TRO MOT SEG SELV , HVORDAN KAN EN VÆRE TRO MOT ANDRE ?

BARE DEN SOM KAN SETTE GRENSER KAN VÆRE VIRKELIG NÆR .

MENNESKENE SPÅR , MEN GUD RÅR .

DET ER BEDRE ÅHA ELSKET OG TAPT ENN ALDRI Å HA ELSKET I DET HELE TATT .

FREMTIDEN TILHØRER DEG HVIS DU TROR PÅ SKJØNNHETEN I DINE DRØMMER .

EN UBEARBEIDET SORG BLIR LIGGENDE SOM EN DÅRLIG ARV .

NÅR KJÆRLIGHETEN GJØR TEGN TIL DEG , SÅ FØLG HAM , SELV OM HANS VEIER ER VANSKELIGE OG BRATTE .

SYKEPENGER / TRYGD

Ja no skal de stramme inn ennda mere og gjøre ting vanskelig for oss som er syke og ikke greier og jobbe . Det er ikke det at jeg har så stor peiling på politikk men jeg har mine tanker og meninger om dette temaet . Jeg kan være enig i at det er bra og involvere mere arbeidsgiveren , slik at det blir en dialog og kanskje en kan få tilrette lagt arbeis istede for og gå hjemme for dem som greier og komme seg ut og gjøre det . Men de må ikke gjøre det verre for dem som ikke greier det for det kan bli ei ekstra belastning i tillegg til sykdommen . Ja det har jeg kjent på kroppen selv , ikke fikk jeg hjelp på arbeidsplassen og i tilgegg måtte jeg springe ned all slags kontorer før de var fornøyde .

Er det noen som tenker på hvorfor det er så mye sykemeldinger ??????? Ja jeg tror det er så mange årsaker , vanlig sykdom selvfølgelig men hva med at folk blir pressa til og jobbe så hardt at de blir syke tilslutt . Mine erfaringer kommer mest ifra hotell og restaurang bransjen , det er en ting at det er mye og gjøre og litt stress men når en pålagt umenneskelige mengder arbeid da begynner det og røyne på . Og selvfølgelig når en har jobba så mange år som jeg i slikt press stopper kroppen til slutt , han vil ikke være med på det . Men direktørene er så opptatt av tallene at de ikke ser menneskene som jobber der , hva med og ta vare på de som virkelig gjør en god jobb . Neida de sliter de ut og forstår ikke hvorfor det er så mye sykmeldinger . Det er noe som er feil vettu , begynn og ta fatt sjefene og lære dem hvordan de skal behandle arbeiderne så kanskje det blir mindre sykemeldinger .

Tror virkelig folk det at det er morsomt og gå sånn , ja da må de tro om igjen . Og det som gjør meg så forbanna er det som skulle ha vært i jobb får trygd . Det er sånne latsabber som ødelegger for oss som virkelig er syke . Da får de finne de menneskene og staffe dem , det er pakk etter mine øyne .

Etter det jeg forstår så kan det bli verre for de som er handikappet eller kronisk syke hvis de skal forandre på dette og det er ikke bra i det hele tatt . Vi har det tøfft nok som det er etter min mening .
Trygda er ett kapittel for seg selv , hva tenker de i det hele tatt når de tenker at dette skal de leve av ????? Mange lever under fattidomsgrensen etter min mening , mange har knapt nok det høyst nødvendige . Jeg tenker hvorfor skal vi straffes for at vi blir syke og ikke greier og jobbe . Jeg er glad jeg greier og holde huset rent og pent selv om det kan være ett slit til tider .

JA JEG SPØR HVORFOR SKAL VI STRAFFES OG HVORFOR SKAL DEM GJØRE LIVET VERRE FOR OSS ????????????????????????????

onsdag 18. november 2009

SLANKEOPRASJON ?????????

Ja det er ikke greit og vite hva en skal gjøre når det gjeller akkurat slankeoprasjon , som dere skjønner så er jeg overvektig . Har vært på Røros og prøvd og gå ned i vekt og det gjorde jeg og men da stod jeg på som en galning og endte med at kroppen sa stopp . Jeg fikk ikke sove , jeg grein for ingenting , jeg fikk så store smerter i kroppen og fibeomyalgien blei verre og jeg sliter fortsatt med ettervirkningene . Det vi skulle hadt mere hjelp med på Røros er det som sitter oppe i hodet og ikke bare trening og mat , for har du ikke hodet med så hva hjelper det andre du lærer spør jeg . Vi er no ferdig der oppe no og overlatt til oss selv , ja jeg har gått opp kiloene igjen og sliter noe så grasalt med og få ting på stell igjen . Har no søkt om oprasjon men får høre så mye forskjellig , noen sier det er det beste som de har gjort og andre sier dette må du ikke finne på og gjøre . Vi får se dette tar sin tid før jeg kommer så langt og jeg kan si at dette vil jeg ikke . Jeg ser på dette som et hjelpemiddel til en lettere kropp menen kan no bli forvirra av alt en hører da . Men jeg regner med og få mere informasjon etterhvert .
Mange tror det er så såre enkelt og slanke seg eller og endre livsstil , men med den kroppen jeg har så er det ett slit og trene , og gjøre ting hjemme osv . No har jeg vært igjenom en tung tid kroppslige plager og er det fortsatt men har begynt og trene sammen med revmatikerene en gang i uka og så prøver jeg og sykle på trimsykelen . Og jeg er fornøyd hver gang jeg greier og igjnomføre det .
På lørdagen kjøpte jeg Dagbladet for det stod om ei som har tatt denne oprasjonen , prøver og mest mulig innputt for og se både bakdeler og fordeler med en slik oprasjon . Hun hadde kommet langt , og ho hadde sine dårlige dager etter oprasjonen også men er i dag fornøyd . Her kan dere selv lese stykket : http://www.dagbladet.no/2009/11/16/magasinet/fedme/operasjon/slanking/9064947/ . Ja vi får se hva fremtiden bringer , krysser fingrene for det posetive ivertfall . Jeg vil no si det skulle være en fornøyelse og være lettere . Ha en strålende dag folkens : )

søndag 15. november 2009

EPLEKAKE


I går laga jeg jeg eplekake , må jo prøve og være litt husmor her . Jeg har aldri vært noen baker forutenom den tida når jeg gikk på husmorskolen da baka jeg mye . Jeg fikk smake denne kaka hos min søster når vi var og feira hennes bursdag og synes den var god så jeg tenkte i helga at jeg skulle prøve da . Tenkte jeg skulle ha den i mindre form og det gjorde jeg men når jeg skulle ha den inn så passa ikke den forma inn i ovnen vår , TIPS FOLKENS : SJEKK OM FORMA PASSER TIL OVNEN FØR DU HAR DEIGEN I : ) . Men det gikk bra da , fikk hjelp av min kjære til og få den over i stor panna som passer til ovnen : ) . Den blei så bra altså og den smakte himmelsk så no er jeg stolt over meg selv . FLINK JENTE JA : ) Så no har en del eplekake i fryseren men kor lenge dem får ligge der kan jeg ikke love da . Ha en strålende søndag folkens , ønsker dere alt godt : )

mandag 9. november 2009

SVELE : )


Fredagen fikk jeg melding fra min søster med bilde at ho har laga sveler , skal jeg si jeg blei frista . På lørdagen da vi var og handla som vanlig så måtte jeg kjøpe ingridiensan so skulle til for og lage svele og siden det var farsdag på søndagen så passa det perfekt og lage dette . Jeg er ikke noe til baker men dette skulle jeg no få til da . Har oppskrifta på MRF svele sjø , dem som har tatt fergene i Møre og Romsdal veit ka ei MRF svele smake . NYDELIG : ) .

fredag 6. november 2009

HVA ER DET SOM SKJER ?????????

Sitter og leser nyhetene på nette her med kaffekoppen og skal nyte stillheten . Men når jeg sitter der og blar meg igjenom nyhetene så er det massakre , drap på unge mennesker , sexkjøpere med barenestol i baksete osv . Jeg blir litt rysta og kvalm over og se hvordan verden er blitt , hvor er selvrespekten til folk spør jeg . Hver dag er det ett drap eller noe grusomt som skjer mot mennesker i verden , hva er det som skjer spør no jeg da . Mange snakker om at når vi dør så kommer vi til en god plass eller så kommer vi til helvete . Min teori er at helvete er her på jorda , bare se dere rundt så skjønner dere hva jeg mener og vi må igjenom mange prøvelser mens vi er her .
Jeg trenger ikke og gå så langt for og oppleve ufine ting som skjer med de som jeg er glad i . Det er ikke drap i rette forstand men det kan være det psykisk for den personen det gjeller . Jeg kjenner mange personer som sliter med folk som ødelegger livet til en og det verste er at det er vanskelig og ta dem peronene . Slike folk skulle etter min mening stått i gapestokk sånn som dem gjorde i gammeltida eller at det stod en advarsel i panna på dem . De er vanskelig og avsløre i begynnelsen når en blir kjent med dem og da går en fem på , de er utrolig flink og snakke for seg .
Over til det jeg så i avisene på nette , drap drap . Jeg fatter ikke at folk greier og gjøre slik jeg da , jeg har problemer når de dreper dyr også . Jeg mener at en må være bra syk i hode når en gjør slike ting og det verste er at noen blir sikkert drept no mens jeg sitter og skriver dette . Det er syyyyyyyyyyyyyyyyyyykt spør du meg .
For og være heilt ærlig så har jeg store problemer med og takle hvordan det har blitt , ingen respekt blandt folk , uælighet , ondskap og det er blitt bruk og kast blandt folk . Nyheter som jeg ser på er slik verden er men det gjør meg trist . På en måte så er jeg glad jeg ikke kan få eller har unger som får oppleve denne vonde verden for det er jaggu ta meg ikke lett og overleve , en må være sterk psykisk .
Men det er utrolig hva en venner seg til og , hva jeg har opplevd i mitt liv har vel gjort meg hard selv om at jeg er myk og sårbar inni . Jeg firer ikke en tomme lenger , ingen skal lenger få tråkke på meg lengre . Det er jeg som bestemmer over mitt liv og ikke andre . Men liver er ikke bare grått og trist da jeg har det godt sammen med min kjære og han er det beste som har hendt meg . Det er gleden i livet mitt og selvfølgelig er familien min i Molde også min store glede .
Ja livet kan være en glede og en sorg , men når en ser slike nyheter som har vært i det siste ja da reagerer jeg med trishet og lurer på hva er det blitt med denne verden vi lever i , ja jeg spør ???

onsdag 4. november 2009

VAKSINE


Ja på mandagen var jeg og tok den berømte vaksina og det gikk greit ja . Heile dagen var jeg fin merka ingenting , har ikke følt meg bedre enn på lenge . Men dagen etter våkna jeg med hodepine , føltest ut som jeg hadde ei dundrens fyllesyke . Etter min kjære dro på jobb la jeg meg ned og verka så inni granskauen i kroppen og på arma blei det en rød flekk og den verka også . Men det går no over etter hvert ta her da men det har vært pyton mens det stod på . Er litt bedre i dag da og jeg skal prøve meg på trening i dag .
Men jeg synes det er fælt som dem overdriver når det gjeller denne svineinfluensaen altså , ikke det at det er alvorlig men dem trenger ikke og skremme livskiten ut av folk da for da blir det pannik blandt folk . Hører det er folk som truer legene og er heilt ville , jeg vil no si det at det må no gå an og ta seg sammen litt da . Jeg hadde egnetlig ikke tenkt og ta denne vaksina jeg da men det blei no sånn siden jeg er i risikogruppen . Får no håpe dem får bukt medta svineriet så det blir litt ro i rekkene igjen og at det ikke dør mere folk . Da skal jeg prøve og ta det litt med ro og samtidlig få gjort noe fornuftig .