fredag 25. desember 2009

JULAFTEN




På julaften var det en strålende dag , litt kaldt men solskinn var det . Dagen begynte med frokost og så var det ordne seg selv og resten som skulle ordnes . Det var stille og fredlig , ååå det var godt . Og så kom min søster og hennes samboer til lunsj og var koselig . Vi blei sittende ei stund og kose oss og skravle , etterpå så dro vi ned på gravstedet og tente lys på gravene som vi pleier og gjøre , det synes jeg er en fin tradisjon . Det må være flott og se på om kvelden med alle de tente lyktene som lyser . Vi dro hjem etterpå og såg på Donald og vennene hans også en fin tradisjon synes jeg , blir aldri for gammel for det etter min mening . Om tid og stunder så dro vi til kirka på gudstjeneste mens mamma var hjemme og passa på maten . Det var en kjempefin stund i kirka synes jeg , det eineste jeg sleit med var at vi fikk ekstra stoler som jeg føler detter sammen når som helst . Men overlevde det også , det var mange folk i kirka . Når klokka nerma seg fem så var det rett hjem og glede seg over den deilig maten som blei servert , det blei ei koselig stund det også med sølvguttene i bakgrunnen . Koppene blei vasket opp og ordna kaffe og dessert blei satt på bordet . Og etter ei stund så begynte vi og pakke opp pakker en etter en , det er min søster som henter dem under treet som vanlig . Vi fikk mange fine pakker og alle var strålende fornøyde . Vi er heldig vi som kan ha det sånn , tanken min streifer til dem som ikke har det så like bra som oss . Ja det er ikke rettferdig men sånn er livet dere . Det blei mye kaffe og dessert så vi var god og mette etterpå . Min kjære kjørte min søster hjem utpå natten og om ikke lenge fannt vi også loppekassa . Til slutt vi jeg si det har vært en strålenes dag og takk for det : )

torsdag 17. desember 2009

FØRJULSTIDA




Ja no er det snart jul dere og det blir kav og styr alikevell selv om en hadde planlagt noe annet . Pakkene er i boks , JIPPI . Jeg elsker og kjøpe gaver til mennesker jeg er glad i , det er bedre og gi en og få for min del. Jeg elsker reaksjonen og se de får når de får noe de har ønsket seg eller jeg har truffet midt i blinken . Og ja og så er jule korta også i boks , skervet og sendt .
Jeg har holdt på og baka litt da , for og si det sånn så er ikke jeg en mester på kjøkkenet så jeg har kavet litt . Men jeg sier at jeg prøver og så får jeg feile og lære . Men det har nok godt bra så no har jeg i fryseren : Horn , boller , kanelsnurra , mokkabiter og i bokser så blei det kokkosmakroner og risbolla . Jeg er fornøyd med det ja . Jeg blei ferdig i går med bakinga så vi avslutta dagen med med trim sammen med revmatikerne i går .
Det er svinkaldt ute , det er -11,8 ute no og det kjennes godt inne ja men sola skinner så fint der ute .Men jeg skal vaske hus de nermeste dagene no , lofte skal vaskes først . Jeg begynner på toppen og jobber meg nedover . Men i år blir det ikke noe nedvasking nei det skal bli skikkelig helgavask , har ikke helse til alt ta her aleine mere . Selvfølgelig får jeg hjelp men det er ikke mye en rekker på kveldene da .Men plana er og bli ferdig med alt til søndagen : ) . I år skal vi feire jul sammen med mamma og lillesøstra mi , det skal no bli kjekt da .
Så jeg sier tvi tvi på at en greier alt dette her . Ønsker dere fortsatt ei fin førjulstid , klem

fredag 4. desember 2009

RIP REGINE STOKKE

Ja jeg kom over en blogg her for ei stund sida og der var det ei jente på 17 som hete Regine som hadde fått kreft . Min første reaksjon var at jeg blei trist men samtidlig fikk jeg en sånn respekt for den jenta som turde og greide å skrive ned i en blogg hva hun følte og hva som skjedde med henne . Hun hadde det mye vondt den siste tiden men med min tro så vil jeg tro at hun er kommet til en bra plass og at ho har det bra no .
Når en sitter og leser på hennes blogg så tenker en ens egene problemer som kan virke bagatellmessig og lure på hva en egnetlig holder på med . Ja det er mye som detter i hodet når en ser som har det så mye vondt og likevell greier og holde hodet oppe . Ja selv om en får ting i perspektiv og prøver og overse problemer og håper alt skal ordne seg så er det deverre ikke bestandig slik . Men jeg skal selvfølgelig ha hennes ord og tanker i bakhodet når ting dukker opp og livet blir tungt i hverdagen .

RIP REGINE

onsdag 2. desember 2009

ADVENT



Ja søndagen var det 1 søndag i advent , først på dagen så var vi på museet på Stjørdal . Der fikk ungene møte fjøsnissen og det var svært tror jeg for de minste ivertfall . Der var det slik at ungene kunne lage seg lys og det gjorde Knuts datter . Det var no gøy da . En kunne lage seg kranser og kort osv . Ute på plassen kunne ungene få sitte på ei vogn som en hest dro og der var selvfølgelig hestejenta Marit med på og en kunne få kjøpt seg kakao og boller og mye annet . Men det var så bikkjekaldt så etter ei stund dro vi hjem og der laga vi til lunsj og jeg laga skikkelig kakao mens Knut fyrte i ovnen . Det var godt og komme hjem og få varmen i seg ja . Jeg var skikkelig sliten etter helga men etter den fortreffelige middagen som var Ørret som Knut har stått for begynte jeg og stryke julegardinene for at vi skulle få dem opp . Ja her må en stå på skal det bli gjort selv om at det kan være ett slit til tider . Ja som sagt så er det advent og det synes jeg er ei koselig tid , jeg elsker denne tida på året og ikke minst jula da . Jeg veit ikke men det er noe med den tida her som jeg nesten blir rørt over . Så ha ei strålende adventstid folkens : )