onsdag 29. september 2010

NOEN TANKER VED MORRAKAFFEN : )


God morgen : ) , ja sitter her og nyter kaffekoppen og ser om det er noe nytt rundt omkring i verden . Ja det er mye som skjer men jeg blir litt matt i kroppen . Det er ikke annet en drap eller ulykker og spesielt i det siste så har det vært mye trailere involvert ser jeg . Det er ikke noe hyggelig lesning nei .

Her om dagen satt jeg og såg på programmet puls og det handlet om at vi skulle bry oss , det er ikke enkelt bestandig når en i hva som er fakta . Det handlet mye om unger at en skulle være ops på mishandling og andre tegn på at de ikke blir godt tatt vare på . Ja de fleste reagerer vel på det for sånn skal det ikke være , et barn skal vokse oppe i varme og trygge omgivelser . Men jeg reagerer litt når de omtrent pakker barna inn i bomull , no har det nesten blitt slik at en ikke kan snakke til hardt eller ta ibarna hvis de ikke hører etter . Og det er farlig og dette og slå seg litt , ja jeg skjønner ikke at vi har overlevd vi andre jeg . Sånn jeg føler det er at i dag skal det ikke stilles krav til barna og de skal få gjøre som de vil . Nå har jeg satt det litt på spissen , men selv om at jeg ikke har barn selv så har jeg sett selv om en prater rolig og prøver og forklare et barn at sånn skal det ikke være så reagerer den ikke før det gaula til og må være sint . Jeg spør hvor mange sjanser skal unger få før det blir konsekvenser av ting det gale de gjør ? Ja jeg må bare spørre jeg som er en som er heilt uviten og ikke har barn ?


Høsten er kommet , og vi har hadt mye styggvær i det siste og det har jeg kjent på kroppen til gangs . Har hadt store problemer og gjøre noe her hjemme , føler det at jeg har gått som en zombi .Det er ikke noe gøy og ha det sånn , det sliter sånn både på kropp og sinn . En har masse utfordringer nok i hverdagen og på toppen må jeg slite med han kropp . Ja sånn er livet , føler at jeg syter no men det er ikke meningen . Når folk spør meg om jeg har det bra så har jeg lyst og si nei men for at det ikke skal ikke bli noe mere snakk om så sier jeg bra . Av og til har jeg lyst og rope ut høyt hvor urettferdig det er , hvorfor skulle jeg få na forbasked sykdommen Fibromyalgi ? Det er vel ei mening med det og , for jeg tror alt som skjer i livet vårres har ei mening selv om at den ikke er så lett og takle eller forstå bestandig .


Som dere forstår så sliter jeg for tiden og det er mye jeg skulle ha gjort men som sagt står ting på vent . Har en stor jobb med og ta bilde av tingene i huset , ja skal lage sånn samboeravtale og kan det være greit at ting er dokumentert hvem er hvem sitt . I tilfelle noe skulle med noen av oss , ivertfall når det at den ene har barn og den andre ikke . Det er greit og ha ting på stell uansett . Men som sagt så er det en stor jobb men nødvendig . Det er noen som ikke tenker på det og da får de seg ett sjokk hvis det skjer noe .


Har no begynt på julegavene også , ja en må no tenke litt fremover no for tiden går fort no . Jeg som har trygd og leve av må ivertfall tenke på det . Noen av gavene lager vi selv i år og det er litt morsomt da . Det blir litt mere personlig synes jeg , får håpe at motakerne også synes det . Men det virker lenge til jul når en ser ut igjenom vinduet men det er no godt da . Selv om at jeg elsker jula .

Sola skinner og det er - 1 grad der ute , håper det blir bedre fremover . Men må vel prøve og få gjort noe for om ei liten stund skal jeg operere kneet og da blir ikke mye gjort til og begynne med . Får håpe at det hjelper med andre gangen med oprasjon , så jeg sier bare tvi tvi : ). Hadde ikke tenkt og skrive noe spesielt i dag men det blei no litt alikevel : ) :

Ønsker dere en fortreffelig dag i finværet , stor klem fra meg .

tirsdag 14. september 2010

UT MOOOT HAVET : )


I helga har vi vært på tur og vi har stor kosa oss . Jeg kan ikke ha det bedre når jeg får være nær havet og kjenne sjølukta . Her ser dere noe av det vi fikk oppleve .






.

EN VANDRING I SVUNNE TIDER








onsdag 1. september 2010

HOTELLIVETS BAKSIDE


Såg i på nyheterne i går at ISS har tatt over mye av renholdet på mange hotell her i landet . Og jeg fannt også et stykke skrevet om det i dagbladet http://www.dagbladet.no/2010/09/01/nyheter/innenriks/renhold/iss/13193082/ . Og der står det løp fortere eller mist jobben , sånnt gjør meg opprørt . De forlanger at stuepikene skal ta alt ifra 16 og heilt opp i 30 rom for dag , men dette er ikke noe nytt for meg altså . Har dere noen gang tenkt på hvordan det i kulissene på et hotell ????

Jeg har jobbet på hotel i mange år , har jobbet hovesaken som stuepike , har også vært husøkonomassistent . Det jeg skriver om hotellivet er hvordan jeg ser det og har opplevd i disse alle de årene jeg var med på karusellen .

Jeg jobbet mange år inne i Geiranger i sesongen og det var harde tak , det var mye jobbing , mye festing . Men det tøft for kroppen ja men jeg var yngre og takla det på en annen måte . Jeg hadde det topp der inne , sjefen sjøl gjorde mye for at vi skulle stå på . Det er ikke alle som takler dette livet som det er der inne , hvordan det er no veit jeg ikke .

Har jobba på et høyfjellshotell også , der var det mye slit og mye og gjøre . Der jobba vi om dagen og tok rom og vi måtte på jobb som servitører igjen om kvelden . Jeg var husøkonomassistent så jeg måtte tirlig opp om morgenen og så fri noen timer så på jobb igjen om kvelden . Der var det ikke heis så vi måtte bære mye tungt . Var der oppe i 2,5 år , trivdes på en måte . Var en fin gjeng som jobba der , men hverdagen var ett slit og store krav hva en skulle gjøre . Så tok min hatt og gikk til slutt.

Har vært innom tre hotell i Molde , det var det stilt høye krav at en skulle ta mest mulig rom , og ja det var de som var reine speedigonzales . Men det var ingen som reagrete på om rommene virkelig var reine som de burde være . Jeg veit ikke med dere når dere betaler i dyre dommer for ei natt på hotell så forlanger jeg at det skal være reint ivertfall . Det blir ikke kvalitet på renholdet skal det være sånn som vi ser de holder på med nu .


De snakker om ISS men de er ikke bedre de direktørene heller , har vært borti dem som en måtte kjempe for og få overtidsbetaling , kjeft at det gikk for sakte , aldri skryt hvis en gjorde en bra jobb . Som jeg sa til en min sjefer en gang "vi er ikke verd skiten under skoa deres en gang" , en føler seg ikke mye verd da . En ting er sikkert en må være tøff psykisk skal en holde ut i den bransjen .

Til slutt vil jeg si jeg har hadt både posetive og negative opplevelser , de fleste jeg har jobbet med har vært topp og jobbe med . På slutten av min karriere så var desverre ikke mye posetivt , jeg fikk ikke hjelp fra ledelsen som egentlig har krav på tilrettelagt arbeid . Så jeg såg ikke annet råd og si opp for jeg greide ikke dette livet lengre . Selvfølgelig var det trist og ikke minst så var det en forbannelse . Med alle de årene jeg har slitt og fått ødelagt kroppen i jobben , ja jeg gir jobben en del av skylda at jeg i dag er arbeidsufør . Hva er takk for alt en har stilt opp for i alle disse åran , så dem trenger ikke og kommme til meg og fortelle eventyr om at alt er så bra der og der . Noen hoteller har det sikkert bra men etter det jeg ser så blir det værre og værre .

Hva med oss som gjester stiller krav til bransjen , VI VIL HA KVALITET IKKE KVANTITET. Og ikke minst at de behandeler sine arbeidere godt , de skal være glad noen gidder og komme og vaske etter oss . TENK PÅ DET ALLE SAMMEN : )